Receptai


Naminių makaronų tešlos receptas


  • 100 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis druskos
  • Virti ~1min


   


Makaronų gaminimas





MAKARONŲ PATIEKALAI SU MĖSA


Lazanija su malta mėsa ir 3 rūšių sūriais


Reikės:

  • Malta jautiena arba veršiena 800 g
  • Svogūnai 1 vnt.
  • Česnakas 4 sk.
  • Pomidorų pasta 2 v.š.
  • Pomidorų tyrė 1 l
  • Pievagrybiai 10 vnt.
  • Naminiai lazanijos lakštai
  • Mocarelos sūris 100 g
  • Fermentinis sūris 300 g
  • Sūrio lazdelės 8 vnt.
  • Pienas 1 l
  • Sviestas 100 g
  • Miltai 100 g
  • Alyvuogių aliejus ~
  • Druska, juodieji pipirai ~
  • Čiobreliai, raudonėliai, petražolės~

Pirmiausia gaminame Bolognese padažą: apkepiname aliejuje smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, pagardiname čiobreliais ir raudonėliais. Sudedame mėsos faršą ir pjaustytus pievagrybius, viską kepame, kol išgaruos skystis ir mėsa taps sausa. Dabar pilame pomidorų tyrę, pomidorų pastą, druską, pipirus ir dar šiek tiek patroškiname.
Toliau gaminame Bešamelio padažą: puodelyje užverdame pieną, dedame druską ir pipirus. Kitame puode išlydome sviestą ir sumaišome su miltais. Sviesto ir miltų mišinį dedame į įkaitintą pieną ir maišome, kol sutirštės.
Į kepimo formą dedame sluoksniais: pieno padažas, naminiai lazanijos lakštai, mėsos padažas, naminiai lakštai, pieno padažas, sūrio lazdelės ir petražolės, naminiai lakštai, mėsos padažas, naminiai lakštai, pieno padažas, tarkuotas sūris. Kepame 170 C orkaitėje apie valandą, kol apskrus.
Kadangi pirktinės pomidorų tyrės būna per rūgščios, todėl galite pasigaminti tyrę taip: sutrinkite blenderiu konservuotus pomidorus ir įdėkite druskos pagal skonį.

SKANAUS :)

Receptas Lino Samėno.

Šaltinis: http://pietustalas.blogspot.lt/



Tailandietiški makaronai „Pad Thai"


Reikės:


  • Naminiai makaronai 150 g
  • Vištienos krūtinėlė 150 g
  • Sojų pupelių daigai konservuoti 1 ind.
  • Svogūnai 1 vnt.
  • Saldus čili padažas 2 v.š.
  • Moliuskų padažas 1 v.š.
  • Sojos padažas 2 v.š.
  • Cukrus 1/2 v.š.
  • Aliejus 2 v.š.
  • Čili pipirai 1 a.š.
  • Laimai arba citrinos 1 vnt.
  • Pistacijos 2 v.š. (nebūtinai)


Vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis ir apkepiname aliejuje. Sudedame šiaudeliais pjaustytus svogūnus, sojos daigus, pilame visus padažus, cukrų ir kepiname keletą minučių. Išsiverdame naminius makaronus. Sudedame makaronus į vištienos ir daržovių troškinį ir maišydami dar porą minučių viską pakepiname. Apibarstome čili pipirais ir smulkintomis pisacijomis. Dedame makaronus į lėkštes, papuošiame laimo pusele ir patiekiame.

SKANAUS:)

Šaltinis: http://pietustalas.blogspot.lt/



Spageti su mėsos kukuliais


Reikės:

  • Malta jautiena 400 g
  • Pomidorai 3 vnt.
  • Svogūnai 2 vnt.
  • Česnakas 5 sk.
  • Pomidorų tyrė 200 ml
  • Batonas 1 riekelė
  • Pienas 1/2 st.
  • Maltos saldžiosios paprikos ~
  • Mairūnas, čiobrelis  (geriau švieži) ~
  • Druska, juodieji pipirai ~
  • Čili pipirai 1/2 vnt.
  • Naminiai spageti 250 g
  • Parmezano sūrio ~

Į mėsos faršą įmušame kiaušinį, sudedame piene išmirkytą batoną, smulkiai pjaustytą 1 svogūną, kelias česnako skilteles. Pagardiname druska, pipirais, mairūnu ir čiobreliais. Viską gerai išmaišome ir drėgnomis rankomis suformuojame mažus kukuliukus. Juos apkepiname ant didelės ugnies iš visų pusių. Sumažiname ugnį, į keptuvę supilame pomidorų tyrę, nuluptus ir supjaustytus pomidorus ir patroškiname 10 min. 

Pabaigoje sudedame likusį smulkintą svogūną ir česnako skilteles, įmetame pusę čili pipiro. Pagardiname druska, pipirais, maltomis paprikomis ir dar šiek tiek patroškiname. Tuo metu išverdame naminius spagečius. Makaronus dedame į lėkštę, į vidurį įkomponuojame kelis mėsos kukuliukus ir užpilame padažo. Pabarstome kapotomis žolelėmis ir tarkuotu parmezano sūriu. 

SKANAUS:)

Šaltinis: http://pietustalas.blogspot.lt/




MAKARONŲ PATIEKALAI SU ŽUVIMI/JŪROS GĖRYBĖMIS


Tailandietiškas jūros gėrybių troškinys


4 porcijoms reikės:

  • Jūros gėrybių mišinys 300 g
  • Didžiosios krevetės 10 vnt.
  • Šaldytų daržovių mišinys "WOK" 500 g 
  • Pekino kopūstai 1/2 vnt. 
  • Naminiai makaronai 200 g 
  • Imbieras šviežias 20 g 
  • Citrinos 2 vnt. (sultys) 
  • Česnakai 6 sk. 
  • Čili pipirai malti 1 a.š. 
  • Alyvuogių aliejus 2 v.š. 
  • Pomidorų pasta 2 v.š. 
  • Kokosų pienas 600 g 
  • Druska  

Atšildytas jūros gėrybes apverdame sūdytame vandenyje porą minučių. Pagaminame marinatą iš tarkuoto imbiero, česnako, čili pipirų ir citrinų sulčių. Išvirtas jūros gėrybes perliejame šaltu vandeniu ir sumaišome su marinatu. Per tą laiką susipjaustome pekino kopūstus šiaudeliais. Išverdame naminius makaronus ir perliejame šaltu vandeniu.
Į gerai įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus, sudedame krevetes ir jūros gėrybes, apskrudiname. Tada dedame atšildytą daržovių mišinį bei pekino kopūstą. Viską apkepinę sudedame pomidorų pastą, kokosų pieną ir troškiname 3 minutes. Pagal savo skonį pasūdome padažą. Pabaigoje sudedame makaronus ir dar patroškiname 2-3 min. 
SKANAUS:)

Šaltinis: http://pietustalas.blogspot.lt/


Spageti su lašiša/upėtakiu, rukola ir pomidorais


2 porcijoms reikės:

  • Naminiai spageti makaronai 150 g
  • Mėgstamos žuvies filė 200 g
  • Rukola 50 g
  • Vyšniniai pomidorai 6 vnt.
  • Kaparėliai, saujelė
  • Citrinos 1/2 vnt,
  • Druska, juodieji pipirai ~
  • Alyvuogių aliejus ~


Išverdame naminius makaronus. Alyvuogių aliejų įkaitiname keptuvėje, sudedame lašišos gabalėlius, pjaustytus pomidorus, kaparėlius. Įtarkuojame šiek tiek citrinos žievelės, įpilame citrinos sulčių, druskos, pipirų. Į lėkštes dedame naminių spagečių, ant viršaus - rukolos lapelius (žiemą būtina nupjaustyti kotelius, nes jie būna kartūs), pašlakstome viską alyvuogių aliejumi, sudedame karštą lašišą su pomidorais ir patiekiame.

SKANAUS:)

Šaltinis: http://pietustalas.blogspot.lt/



Spagečiai su česnaku ir ančiuviais


2 porcijoms reikės:

  • Naminiai spagečiai 200 g
  • Česnakai 2 sk.
  • Alyvuogių aliejus 2 v.š.
  • Pomidorų padažas 1 v.š.
  • Alyvuogės 20 vnt.
  • Grietinė 2 v.š.
  • Ančiuviai 10 vnt.
  • Parmezanas 50 g
  • Druska, baltieji pipirai ~


Česnako skilteles sutraiškome ir pakepame ant alyvuogių aliejaus, kol paruduos. Sudedame smulkintas alyvuoges ir ančiuvius. Tuomet išimame česnako skilteles ir supilame pomidorų padažą bei grietinę.

Išverdame naminius spagečius pasūdytame vandenyje, nukošiame, suverčiame į keptuvę su padažu ir permaišome. Patiekiame su parmezano sūriu.

SKANAUS:)

Šaltinis: http://pietustalas.blogspot.lt/